Kinderweelde op de boerderij

Friday 5th February, 2010

‘We nemen met pijn in het hart afscheid’

OOSTENDE – De bekende babyzaak Kinderweelde zoekt opnieuw een overnemer. Voor de nieuwe uitbaters is de combinatie van de winkel Kinderweelde met hun horecazaak ‘t Hoeveke in Westende niet langer haalbaar. ‘Ons gezin komt op de eerste plaats.’ Dominique Jauquet

‘Het is met pijn in het hart dat we afscheid nemen. De zaak was een droom, maar het is niet langer haalbaar voor ons gezin’, zeggen Emely Kimpe en Mike Willems. En dus staat Kinderweelde opnieuw over te nemen.

De babyspeciaalzaak langs de Torhoutsesteenweg is al meer dan veertig jaar een begrip in Oostende. Anderhalf jaar geleden namen Emely Kimpe en Mike Willems de winkel over, maar vandaag is de toekomst van de babyzaak opnieuw onzeker.

Niet getwijfeld

‘Toen we wisten dat Kinderweelde over te nemen was, heb ik niet getwijfeld. De zaak is al 45jaar bekend in Oostende en onderscheidt zich vandaag nog steeds van grote ketens. We hebben de winkel een nieuwe look gegeven door de collecties te restylen en te verjongen. We waren vertrokken voor een lange periode’, vertelt Emely.

Maar het succes van hun nieuwe horecazaak verandert de plannen van het gezin. Mike Willems nam in april vorig jaar restaurant ‘t Hoeveke langs de Steenstraat in Westende over.

Onverwacht succes

‘Het restaurant is tot nu toe een onverwacht succesverhaal, waardoor we onze toekomstplannen enigszins moeten aanpassen. Met Emma en Cloé hebben we twee dochtertjes van 5 en 2 jaar. Kinderweelde én ‘t Hoeveke samen uitbaten, blijkt niet meer haalbaar. We willen ons gezin op de eerste plaats houden en hebben daarom deze moeilijke beslissing moeten nemen’, vertelt Mike, die benadrukt dat de winkel niet failliet is.

Grote naam in Oostende

‘Het is misschien logisch dat sommige mensen dit denken als een zaak overgelaten wordt. Maar met 51 geboortelijsten in het eerste jaar hebben we zeker niet slecht gewerkt. Kinderweelde is een grote naam in Oostende. Samen met de tweehonderd vierkante meter winkelruimte, veertig vierkante meter opslagruimte en een etalage van ruim 5,5 meter langs de drukke Torhoutsesteenweg, is dat een belangrijke troef van de zaak. Dat was ook de reden waarom wij voor de winkel gekozen hebben.’

Het gezin Willems hoopt nu de komende maanden een overnemer te vinden. ‘De overnamevoorwaarden zijn zeker gunstig. Kinderweelde is een stukje traditie in Oostende, en dat moet blijven bestaan. Eerlijk, ik zou het jammer vinden als ik straks langs de Torhoutsesteenweg een lege etalage zou zien.’

Wie geïnteresseerd is in de babyspeciaalzaak, kan contact opnemen met Agence Vanbeckevoort.

Agence Vanbeckevoort, Christinastraat 63, 059-80.99.20,www.agencevanbeckevoort.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: