Voadre kom alleszins nie mee ………….. Cargo B Airlines..

Wednesday 1st July, 2009

Cargo B Airlines stopt met vliegen

De Belgische luchtvrachtmaatschappij Cargo B Airlines staakt haar activiteiten. Het kapitaal van 24 miljoen is verbrand en de oprichters zijn er niet in geslaagd vers kapitaal aan te trekken. Dat meldt De Tijd.

Vluchten geschrapt
“We hebben beslist om onze activiteiten te staken”, zei voorzitter Rob Kuijpers na afloop van een raad van bestuur. “Omdat er geen geld meer is om ze uit te voeren.” De vlucht van donderdag is geschrapt, net als alle andere vluchten van het weekend. KBC, de enige bankier van het bedrijf, was volgens Kuijpers niet langer bereid geld te lenen. Cargo B Airlines had een kredietlijn van 5 miljoen euro bij de bank.

Veel tegenslagen
Cargo B ging van start einde 2007 met een mooi ogend businessplan. Maar de jonge maatschappij kreeg met verschillende tegenslagen te maken zoals een late levering van een van de toestellen, het uitblijven van een vliegvergunning, een ongeval en dan vooral de plots en hard toeslaande crisis in de luchtvrachtsector.

Wat er zal gebeuren met het personeel, een veertigtal piloten en een twintigtal administratieve medewerkers, is niet duidelijk. Een beslissing om de boeken neer te leggen is nog niet genomen, zegt Kuijpers. (belga/gb)

Bij de verschillende tegenslagen vergaten ze den Yves van den Qat Investdinges te vermelden 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: