Jeuj !

Wednesday 21st January, 2009

Binnenkort meer Belgica-mosselen op uw bord

OOSTENDE – Het bedrijf Reynaert-Versluys, dat de Belgica-mosselen voor de kust van Nieuwpoort oogst en op de markt brengt, wil zijn productie drastisch verhogen. Daarvoor zet het bedrijf meer mosselkooien in. Tegen 2010 moet de opbrengst verviervoudigen.
Mosselproducenten Willy Versluys en José Reynaert zullen voortaan vier pontons met daaraan telkens acht mosselkooien inzetten voor de oogst van hun Belgica-mosselen. Momenteel was dat er slechts één.

Vorig jaar konden er van de acht ton mosselen slechts een drietal ton verkocht worden wegens vermeende problemen met de voedselveiligheid. ‘Tegenexpertises toonden achteraf aan dat er met de kwaliteit niets aan de hand was’, verduidelijkt Willy Versluys. ‘Na die tegenslag gaan we er niettemin met volle moed weer tegenaan, juist omdat we een prachtig en betrouwbaar product hebben. Voor dit jaar zal de oogst nog enigszins beperkt blijven, maar met de drie nieuwe pontons die we geplaatst hebben en die het aantal mosselkooien op 32 brengen, zullen we tegen 2010 onze opbrengst kunnen verviervoudigen. Een megaproducent zullen we er niet door worden, maar ons marktaandeel verhoogt gevoelig. Ook met het aspect voedselveiligheid is alles prima in orde’, besluit Willy Versluys.

Voor de kust van Nieuwpoort is ook de Stichting Duurzaam Visserijonderzoek (SDVO) met zijn Flanders Queen Mussel actief. Tussen de twee mosselproducenten botert het al een hele tijd niet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: