Ooh neee

Friday 28th November, 2008

oink

Treinverkeer onder kanaal verstoord na panne met Eurostar

Het treinverkeer onder het Kanaal is sinds deze namiddag verstoord nadat er zich in de Kanaaltunnel een panne met de Eurostar Londen-Parijs had voorgedaan. Dat melden de Franse spoorwegen (SNCF).

De Eurostar 9014, die in Londen was vertrokken om 09.40 uur (08.40 uur GMT) en om 13.23 uur in Parijs moest aankomen, “is in de tunnel rond 12.00 uur in panne gevallen. De trein hield halt, om vervolgens aan ongeveer 30 km/uur weer verder te rijden. De Eurostar reed rond 15.15 uur de tunnel uit” aan Franse kant, aldus een woordvoerder van de SNCF.

Tot anderhalf uur vertraging

Het treinstel stond rond 16.30 uur nog steeds in Calais, in het noorden van Frankrijk. De 530 passagiers worden op een andere trein gezet die van Brussel komt.

Het incident veroorzaakt hinder voor al het treinverkeer onder het kanaal. De Eurostar Londen-Brussel van 10 uur liep meer dan vier uur vertraging op, en de andere treinen die vanuit Parijs, Londen en Brussel moesten vertrekken hadden te kampen met vertragingen die kunnen oplopen tot bijna anderhalf uur. (belga/mvdb)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: