Lang zullen we eten in de Gloria

Friday 31st October, 2008

‘Doorbraak voor ons restaurant’

OOSTENDE – ‘Het is niet altijd gemakkelijk om de mensen duidelijk te maken dat ons gastronomisch restaurant onafhankelijk is van het hotel.’ De Gloria is immers gehuisvest in het viersterrenhotel Andromeda en voor manager Sabine Friederichs kan deze erkenning eindelijk duidelijkheid scheppen bij de klanten.

Het hotel Andromeda, pal naast het Kursaal, is een imposante blikvanger op de Oostendse zeedijk. Restaurant Gloria bevindt zich op de benedenverdieping, mét zicht op zee. De eerste vermelding – een verdienstelijke 12 op 20 – in de GaultMillau werd hier enthousiast onthaald en dat heeft zo zijn redenen.
‘Ons restaurant is allesbehalve een plaats waar we enkel en alleen hotelgasten de gelegenheid bieden om een hapje te eten’, legt Sabine Friederichs uit. ‘De zaak bestaat trouwens al meer dan twintig jaar en we hebben de voorbije jaren behoorlijk wat gesleuteld aan het interieur. Om een goed gastronomisch restaurant te hebben, moet je niet alleen investeren in infrastructuur, maar ook en vooral in mensen. Daar zijn we wonderwel in geslaagd door onder meer een tweetal jaar geleden een nieuwe chef-kok aan te trekken. Philippe De Wilde heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend, onder meer in het SAS hotel en het Conrad hotel in Brussel. Samen met zijn uitstekende souschef Sofie Roels brengt hij een klassieke keuken, niet te zwaar en met lichte sausen. Hij staat onvoorwaardelijk open voor nieuwe ingrediënten en ook een knipoog naar andere, meer exotische keukens, behoort tot de mogelijkheden. Dagverse producten, met nadruk op vis en kreeft, een betaalbare en gevarieerde wijnkaart en oog voor een goede bediening zijn troeven die we volop uitspelen. Ik ben ervan overtuigd dat deze bekroning ongetwijfeld voor velen de drempel zal verlagen om hier te komen genieten’, zegt Sabine Friederichs nog.
Gloria, AlbertI Promenade60, Oostende Tel. 059-80.66.11 http://www.restaurantgloria.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: