Van vis word je slim

Monday 20th October, 2008

Een Japanse kok is ernstig ziek geworden nadat hij geproefd had van zijn eigen fugu. De jongeman had een licentie om de dodelijke vis te bereiden, maar deze keer liep het mis. Hij had een stukje van de lever gegeten en verloor twee dagen lang het bewustzijn.

Zeer giftig
Fugu of kogelvis is een delicatesse in Japan, maar de vis is heel giftig. De vis moet dus uiterst zorgvuldig bereid worden en koks moeten een speciaal examen afleggen om fugu te mogen bereiden. Toch sterven er jaarlijks nog tientallen mensen na het eten van fugu.

Licentie
Deze kok had meer geluk en herstelt intussen van de vergiftiging. Hij dreigt wel zijn licentie kwijt te spelen na zijn haast fatale fout. Zelf zegt hij dat ze hem niets kunnen maken. Hij bereidde de fugu voor zichzelf en niet voor klanten in zijn restaurant. (gb)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: